maandag 13 september 2010

Tulayoga, een zeer bijzondere ervaring.

Hangen als een vleermuis

CUIJK – Jaap Bresser heeft inmiddels al veel mensen laten ervaren hoe het voelt om op handen en voeten gedragen te worden. Dinsdag 28 september geeft hij, in Spiritueel centrum de Bron, een demonstratie avond om kennis te maken met Tulayoga.

In tegenstelling tot andere vormen van yoga, is dit een behandeling die je ontvangt. Tulayoga laat je zweven en dat heeft een fantastisch effect op lichaam en geest. Jaap Bresser uit Oosterhout (Gld), heeft de opleiding Tulayoga afgerond bij Louka Leppard uit Berlijn.
“Veel mensen zullen zich nog herinneren hoe het voelde om als kind ondersteboven aan de rekstok in de speeltuin te hangen. Of hoe onze ouders vliegtuigje speelden met ons door ons op de voeten in de lucht te houden. Het gaf een gevoel van vrijheid, vrolijkheid en veiligheid.” Jaap Bresser laat mensen dat gevoel opnieuw beleven. De sessie begint door met je rug naar de behandelaar toe te staan, die op de grond ligt met de benen omhoog en de voeten op je billen. “Binnen dertig seconden na het verlaten van de grond voel je dat alles veilig is, geholpen door het feit dat je lijf zich in de positie van overgave bevindt”, legt Bresser uit.
“De zwaartekracht doet het werk. Op elke uitademing wordt de druk op de wervels minder en ontstaat er ruimte om afvalstoffen af te voeren. Een verademing voor je lijf. In één van de posities hang je als een vleermuis ondersteboven. Dan wordt ineens duidelijk waarom die diertjes het prettig vinden om zo te slapen en dit zo lang vol kunnen houden.”
Gedurende een sessie begeleidt Bresser, de mens op zijn voeten met zeer langzame overgangen in diverse omgekeerde posities. “Je ondergaat daardoor een bijzondere, gewichtsloze reis waarin je het gevoel voor ruimte en tijd geheel kwijt raakt. Hierdoor kan je alle beslommeringen los laten en wordt je bewustzijn helder en kalm. Tulayoga geeft je het gevoel dat je er mag zijn. Het is een onvoorwaardelijke liefdevolle aanraking waarbij je wordt gekoesterd. Je kan je weer even kind of zelfs als een foetus in de baarmoeder voelen. Je ervaart een gevoel van blijheid, warmte en behaaglijkheid. Het is een prettige en elegante meditatie door beweging en balans.”

Meer info
De demonstratie avond, dinsdag 28 september, in de Herberg, Markt 1a in Cuijk, begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Een van de aanwezige geïnteresseerden wordt uitgenodigd om te ervaren hoe het is om een Tulayoga sessie te ondergaan. Bresser legt daarna, met iemand anders, uit wat hij doet en waarom. Hierna kunnen er vragen gesteld worden. Het is, na deze avond, mogelijk om een volledige sessie bij Bresser aan te vragen, in het spiritueel centrum. De toegang is: 2,50 euro, exclusief consumptie. Aanmelden kan via: rinus@spiritueelcentrumdebron.nl
Meer informatie over Tulayoga: www.intulaja.nl, en: www.spiritueelcentrumdebron.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten