vrijdag 11 maart 2011

BRUSSELSE ZUSTERS WILLEN GEESTELIJK LEVEN DELEN

BRUSSELSE ZUSTERS WILLEN GEESTELIJK LEVEN DELEN
Het Bethelklooster van Sint-Joost-ten-Node

BRUSSEL (KerkNet/Cathobel) – Zusters dominicanessen van het Bethelklooster van Sint-Joost-ten-Node gaan op zoek naar jonge alleenstaande vrouwen die met hen hun geestelijk leven willen delen. Een Franstalige en perfect Nederlandstalige verantwoordelijke zijn inmiddels aangeduid voor de opvang en begeleiding van kandidaten.

De gebouwen van de gemeenschap van Bethel zijn sinds 2001 eigendom van de Congregatie van de missionarisseren-dominicassen van Onze-Lieve-Vrouw van Fichermont. Het klooster, met zijn prachtige kapel, bevindt zich te midden van een multiculturele wijk in Sint-Joost-ten-Node. Het aantal bewoners bleef al die jaren beperkt. Momenteel resten echter nog slechts twee zusters. Die besloten om niet bij de pakken te blijven zitten en zij stappen nu naar alleenstaande vrouwen toe die op zoek zijn naar zingeving en die hun spiritueel leven willen delen. Ook weduwen die dit verlangen delen kunnen zich bij de gemeenschap aansluiten.

Nu al verblijven er enkele buitenlandse studenten in Bethel. Zuster Marianne garandeert dat belangstellenden een grote vrijheid krijgen en ongestoord hun beroepsleven kunnen voortzetten. “Maar ze moeten wel gemotiveerd zijn om ook een deel van ons geestelijk leven te delen, met name de sterke tijden, de vespers en de dagelijkse eucharistie. Een keer per maand is er een langere bezinningsdag, waarin een of ander thema wordt uitgediept. “

Kandidaten kunnen contact opnemen via 02/250.31.70 of mariannegoffoel@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten