donderdag 24 maart 2011

Tien voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen

Tien voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen

Om af te vallen zijn niet alleen oefeningen nodig: wij zetten op een rijtje wat je kan eten om slank de zomer in te gaan.

1. Amandelen
Deze noten zijn en bron van magnesium, een mineraal dat je lichaam gebruikt om energie te produceren, spierweefsel op te bouwen en je suiker te regelen – een stabiele suikerspiegel helpt tegen plotse vreetbuien. Bovendien zorgt de cestructuur van amandelen ervoor dat je het vet uit deze noten nauwelijks opneemt, waardoor je geen extra buikvet krijgt.

2. Eieren
Eieren zijn de perfecte bron van proteïnen en essentiële aminozuren en ze zorgen ervoor dat je tijdens de dag minder hongerig bent. Onderzoekers aan het Pennington Biomedical Research Center toonden aan dat wie s ochtends eieren eet, tijdens de dag minder honger had dan wie brood of bagels as ontbijt neemt.

3. Soja
Sojabonen bevatten antioxidanten, vezels en proteïnen en zijn enorm veelzijdig. Volgens een onderzoek aan het American College of Nutrition verloren mensen met overgewicht die af en toe een maaltijdvervanger op basis van soja dronken, meer kilo’s kwijtraakten dan wie maaltijdvervangers met gewone melk gebruikte.

4. Appels
Een studie uit 2003 heeft uitgewezen dan vrouwen die die appels of peren per dag aten, sneller gewicht verloren dan hun diëtende lotgenoten. Appels bevatten vezels, maar ook 85 procent water waardoor je je vol voelt en minder snel gaat eten.

5. Bessen
De meeste bessen zitten vol vezels en hoe meer vezels je eet, hoe minder calorieën je opneemt van de andere dingen die je eet. De vezels verdrijven namelijk de deeltjes van het het voedsel nog voor die helemaal verteerd zijn. Daarnaast bevatten bessen ook veel antioxidanten, waardoor de bloeddoorstroming beter gaat en je betere resultaten van je work-out haalt.

6. Bladgroenten
Niet allen beschermen bladgroenten je tegen kanker, ze bevatten ook nog eens heel weinig calorieën. Een kopje spinazie bevat nauwelijks 40 calorieën, een kopje broccoli 55. Bovendien bevatten bladgroenten veel calcium, essentieel voor je botten en de samentreking van je spieren.

7. Yoghurt
Wie zijn calcium uit yoghurt haalt, verliest sneller gewicht rond zijn middel, zo beweert een recente studie in ‘the International Journal of Obesity’. De probiotische bacterie in de meeste yoghurtsorten houdt het spijsverteringssysteem gezond, waardoor je minder gasophopingen en constipatie hebt – en dus een plattere buik.

8. Groentensoep
Een onderzoek aan de Pennsylvania State Unversity heeft bewezen dat wie twee keer per dag een soepje eet op basis van bouillon, makkelijker gewicht verliest dan wie dezelfde hoeveelheid calorieën eet in de vorm van snacks.

9. Zalm
Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel bevatten veel omega 3-vetzuren, die ons metabolisme efficiënter maken waardoor we vet verbranden. Bovendien verteren deze visjes traag, waardoor je minder snel hongeraanvallen krijgt.

10. Quinoa
De naam van deze graantjes spreek je uit als ‘kien-wa’ en ze bevatten 5 gram vezels en 11 gram proteïne per half kopje – genoeg om ervoor te zorgen dat je daarna een hele tijd geen honger hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten