vrijdag 21 oktober 2011

PASAR MALUKU CUIJK - ZATERDAG 29 OKTOBER

Exotische markt met gevarieerd amusementsprogramma en feestavond
Special theme: Behoud van het Molukse Erfgoed...

Na een jaar van afwezigheid is de Pasar Maluku terug! Schrijf op in de agenda, of keep it in mind: ZATERDAG 29 OKTOBER ben jij er natuurlijk bij! De deuren van de Pasar Maluku openen om 11.00uur, waarna het podiumprogramma start om 13.00uur. Vroege bezoekers (voor 15.00uur) profiteren van maar liefst €5,- korting op de entreeprijs en maken kans op een gratis maaltijd! Ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voor 65+ geldt een gereduceerd tarief. Kinderen tot 4 jaar zijn vrij van entree.

Je komt natuurlijk voor de lekkere hapjes en overheerlijke maaltijden, maar ook voor ander koopwaar op deze exotische markt. Niet te vergeten voor het Molukse podiumprogramma: cultureel, swingend, easy listening, met dans, zang, tifa en demonstraties. De hele dag is er on stage iets te zien. De voetjes gaan tot in de late uurtjes van de vloer.

Dansgroep Tenggara'93 brengt vanuit Zevenaar haar jonge, vurige ‘warriors’ mee om met hart en ziel een aantal krijgersdansen te laten zien. Met diezelfde passie opent de Cuijkse dans- en zanggroep Evav Tnebar het podiumprogramma. Het Enjoy the Moment – trio zorgt voor de vrolijke noten met hun krontjongmuziek en tifagroep Toma-Hasa uit Nijverdal laat bezoekers op een mooie manier kennis maken met Molukse muziekinstrumenten. Samen met Maluku Pukul Tifa Cuijk zullen zij een jamsessie doen. Ada Nipa uit Appingedam, met Idolsliveshow kandidate Asnat Ferdinandus en leden van gospelkoor Eppata, komen de bezoekers met R’nB, soul en lagulagu vermaken. Ook Jammpur, een 6-koppige allroundband, laat een ieder swingen op dance-classics, funk, jazz, rock, R’nB, reggae, lagulagu, latin, noem het maar op! Een must-see is verder de demonstratie Shaolin Kung Fu door kungfuorganisatie Tinpo, die in Arnhem en Nijmegen gestationeerd is en gelooft dat iedereen, ongeacht de lichamelijke conditie, leeftijd of geslacht de mogelijkheid moet krijgen om te sporten. Leuk is dat iedereen de mogelijk krijgt om tijdens de workshop mee te doen! Ook meedoen kan met het nog steeds populaire Zumba, door Shanti de Koning. In de avond is schrijver Servaas Maturbongs aanwezig om o.a. zijn inmiddels befaamde boek ‘ Njong Gogos’ te verkopen en te signeren.
Laat je verder masseren, je nagels doen, neem een kaartlegging, of onderga een reikibehandeling. Ook deze Pasar Maluku aandacht voor innerlijke en uiterlijke verzorging. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken op het springkussen.

Kom je niet voor het programma of voor de markt, dan kom je wel voor ons thema. Deze vijfde Pasar Maluku kent als ondertitel 'BEHOUD VAN ERFGOED'. Gezien het 50-jarig jubileum van de Molukkers in Cuijk en het 60-jarig bestaan van deze groep in Nederland staat het behouden van de Molukse geschiedenis, gewoonten, dans en zang centraal. Door zoveel mogelijk de jongere generaties het podium te laten betreden, laten we zien dat cultuurelementen worden doorgegeven. Ze blijven behouden en daarmee kunnen we iedereen laten meegenieten. Want is de Molukse cultuur het bekijken niet waard?!
Thema ‘Behoud van erfgoed’ komt ook voort uit de ontwikkelingen met het MuMa, MUseum MAluku, te Utrecht. Dit is het enige museum in Nederland dat het Molukse erfgoed zo breed laat zien en wordt met sluiting bedreigd. Met deze Pasar Maluku draagt de organisatie graag - mede door het financieel steunen van MuMa door de loterij aan haar te doneren - een steentje bij aan het behoud van het Molukse erfgoed in Nederland. MuMa is ook aanwezig om een presentatie te geven.

Hopelijk mogen we je begroeten op onze Pasar Maluku!

Short info:
Evenement: Pasar Maluku Cuijk
Datum: zaterdag 29 oktober 2011
Tijd: 11.00u – 02.00u
Locatie: Sporthal Laco de Kwel, St. Annastraat 1, 5431 BE Cuijk
Entree: Voor 15.00u €3,50
Vanaf 15.00u, inclusief feestavond €8,50
65+ €3,50
4 tot 12 €2,-
Tot 4jr gratis
Short info: Moluks/indische maaltijden en hapjes, exotische markt, verzorging, cultureel programma, swingende feestavond met soul, funk, lagu2. Loterij t.b.v behoud van erfgoed binnen MuMa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten