donderdag 28 oktober 2010

Paul Scheerder verzorgt een concert op de Spirituele markt.

Westerse melancholie met Oosterse mystiek

BOXMEER – Klarinetist Paul Scheerder speelt zondag 7 november tijdens de Spirituele markt in Boxmeer. “Ruimtelijk en tijdsloos, westers en oosters tegelijk”, zo typeert hij zijn muziek het liefst.

Paul Scheerder heeft zich laten inspireren door Azie en het verre Oosten waar hij gedurende zijn verblijf in contact kwam met inheemse volkeren en hun gebruiken. “Ik raakte gefascineerd door de sfeer van eindeloze landschappen in combinatie met de bamboefluit die ze daar bespelen.” Door zelf gebruik te maken van speciale aanblaastechnieken krijgt zijn klarinet een bamboe indruk. “Daarnaast gebruik ik als begeleiding diverse Oosterse snaarinstrumenten. Zij geven de muziek het wijdse karakter”, legt hij uit. Toonlengte, improvisatie en eenvoud vormen een eenheid in zijn composities. Scheerder laat westerse melancholie samenvloeien met Oosterse mystiek.
De hele dag is in de Weijer een groot scala van standhouders aanwezig om hun werk op het vlak van bewustwording aan de bezoekers te presenteren, van klankschalen tot aurafotografie en persoonsanalyse. Om 13.00 uur geven Paul Vens & Herman Verheijen een concert gevolgd door de cd presentatie van Paul Scheerder om 15.00 uur. Speciaal, deze keer, kan elke bezoeker een workshop winnen door zijn hartenwens te noteren. Al deze wensen worden in een grote kom gedaan en om 13.00 uur worden er, via loting, 15 gelukkigen bekend gemaakt. De workshop begint om 13.15 uur.
De Spirituele markt is zondag 7 november in de Weijer, Raetsingel 1 in Boxmeer van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
Kijk voor meer informatie op de website: www.tijdschriftdebron.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten