dinsdag 5 oktober 2010

Start AD(H)D-Café Cuijk.

Start AD(H)D-Café Cuijk.

Vanaf 10 oktober 2010 elke tweede zondag van de maand van 19.30 uur tot 22.00 uur vrije inloop in Den Oeiep, Bernhardstraat 5 te Cuijk.
Voor wie?
Voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de diagnose van AD(H)D. Leeftijd vanaf 18 jaar. Mensen, die gewoon wat meer informatie willen, of ouders van kinderen onder de 18, zijn natuurlijk ook van harte welkom.
AD(H)D is vaak veel meer dan alleen maar druk (zijn/doen).
Denkfouten en misverstanden rondom ADHD:
Als je goed kunt meekomen op school, kan je geen ADHD hebben. Hoog opgeleid zijn / universitaire opleiding zou tegen ADHD pleiten. Kleurstoffen of suiker als oorzaak voor ADHD.
ADHD door luiheid, desinteresse of motivatie gebrek. ADHD door traumatische jeugd.
ADHD is van voorbij gaande aard. Ze groeien er wel overheen is een foutieve gedachte.
Bijkomende klachten/symptomen/signalen:
Spanning en sensatie zoeken. Stemmingswisselingen, snel, zonder of met een moeilijk aanwijsbare oorzaak. Woede uitbarstingen en ruzie. Criminaliteit. Werkproblemen. Relatieproblemen. (schulden, verwaarlozing leefomgeving) Depressie. Angststoornissen. Verslavingsproblematiek.
Persoonlijkheidsproblematiek. Bipolaire stoornis. Concentratieproblemen.
De reden?
De ervaring leert, dat het delen van ervaringen met lotgenoten verrijkend werkt. Je hoeft niet uit te leggen waar je uitdagingen liggen, je hoeft niet te vertellen hoe het komt dat er uitdagingen zijn. De ander in het lotgenotencontact weet waar je het over hebt. Soms zelfs zonder dat je een woord hoeft te zeggen. Gewoon simpel even samen zijn met mensen die met de zelfde uitdagingen kampen, schept ruimte voor nieuwe dingen zoals ideeën, vrienden, begrip etc., etc.. Daarbij is het belangrijkste, herkenning en erkenning. Dat zal men zeker vinden in het AD(H)D-Café.
Doelstelling?
In wezen staat het lotgenotencontact centraal, ervaringen uitwisselen of gewoon even niets. Het is laagdrempelig en je kan binnen lopen of weer gaan wanneer je wilt. Er moet niets, het mag!
Initiatiefnemers?
Ondersteunt door Patiëntenvereniging Impuls (deze vereniging heeft als kerntaken: voorlichting geven, bevorderen en ondersteunen van lotgenotencontact en opkomen voor de belangen van haar leden) zijn Henk Penninkhof (42 jaar) en Irma Hendriks (43 jaar) aan de slag gegaan om vorm te kunnen gaan geven aan het AD(H)D-Café in Cuijk.
Een dergelijk Café starten kan alleen als er bij de initiatiefnemers spraken is van AD(H)D.
Voor meer informatie:
www.adhdcafecuijk.nl of Henk 06-48790223

1 opmerking:

  1. Mijn hart was gebroken, ik geloof nooit dat ik mijn ex weer terug zal krijgen totdat Dr. Trust mijn ex binnen 24 uur terugbracht met een krachtige liefdesbetovering. Hij is betrouwbaar voor positief resultaat, neem contact op met de spell-caster voor liefdespreuk via e-mail: >>>> placeofsolution@yahoo.com <<<< of WhatsApp op + 1443281 3404

    BeantwoordenVerwijderen