zaterdag 5 november 2011

Cholesterolremmers

Cholesterolremmers - de grootste reguliere medische kwakzalverij

Steeds meer mensen ontdekken stukje bij beetje de waarheid over zout, verzadigde vetten en cholesterol. Goedgelovige artsen die de dogma's van de farmaceutische industrie uitdragen ondanks de vele bewijzen die deze verouderde inzichten/hypotheses compleet onderuit halen. Ik breng via deze site en mijn oude site al sinds 2005 informatie die het het cholesterol/verzadigd vet verhaal onderuit halen maar slechts een kleine groep mensen beseft de enorme schade die dit soort middelen aanrichten.

De cholesterolremmers zijn alleen goed voor de pharmaceutische industrie en de producenten van cholesterolverlagende margarines zoals Unilever. Recent onderzoek waarschuwt voor steeds meer bijwerkingen van deze medicatie en voedingsmiddelen. Uit studies naar plantensterolen in deze margarines blijkt oa dat de opname van vitamine D [link] en A worden verstoord. Twee zeer belangrijke vitamines die een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van oa de slijmvliezen en longen maar ook een belangrijke rol spelen bij de preventie van kanker en diabetes. Volgens Amerikaanse experts zou voldoende vitamine D 77% van alle kankergevallen kunnen voorkomen [link] [link].

En juist dit soort ziekten komt veel bij ouderen voor. De farmaceutische industrie draait op angst. Angst verkoopt. Bang voor cholesterol, bang voor natuurlijk zout, bang voor het volgende griepvirus die blijkbaar volgens de kalendar kan muteren in een nieuwe commercieële variant, bang voor gezonde verzadigde vetten zoals kokosolie. De voedingsindustrie op haar beurt speelt het grote angstspel graag mee. Zij jaagt de consumptie van linolzuur aan (slecht voor hart- en bloedvaten) en met de plantensterolen wordt het vitamine A en D tekort van veel ouderen nog verder vergroot.

Gert Schuitemaker van Ortho magazine waarschuwt al vele jaren in zijn magazine Ortho voor de problemen mbt cholesterolverlagers en cholesterol verlagende margarines maar is een roepende in de woestijn. De reguliere media zwijgen helaas wederom in alle talen. Een herhaling van wat je zag tijdens de Mexicaanse griep hoax. In plaats van zelf op onderzoek te gaan papagaait men de gevestigde medische experts na. Een kritisch geluid is dan ook zelden te horen. Er zijn uitzonderingen zoals de onderzoeksjournalisten Melchior Meijer en Joop Bouma (Trouw) die het wel durven op te nemen tegen de machtige monopolisten.

Steeds meer wetenschappers durven uit de pharmaceutische kast te komen en uitten kritiek op deze massale vorm van kwakzalverij. Dr. Uffe Ravnskov is een Zweedse arts/clinicus/onderzoeker die al jaren de cholesterol mythe aanvalt. Zowel via wetenschappelijk artikelen als via internet is hij het gevecht aangegaan met de cholesterolmaffia. Uit zijn laatste boek de volgende informatie:


Feiten en fabels over cholesterol
Onthullingen over het grootste medische en commerciële bedrog van deze tijd

Dr. Uffe Ravnskov vond het na vele jaren studie tijd worden om de feiten en fabels over cholesterol naar buiten te brengen. Het feit dat miljoenen mensen ten onrechte cholesterolverlagers slikken - het nummer één medicijn in de wereld - moet doorbroken worden. In een prettig leesbaar boek beschrijft dr. Uffe Ravnskov hoe onderzoeken worden verdraaid ten gunste van de farmaceutische industrie. De consument moet al deze feiten weten en aan zijn of haar gezondheid denken, i.p.v. de kas van de farmaceuten spekken. Dr. Ravnskov stelt vele 'wist je dat-vragen' die voor de consument angstvallig worden weggehouden door de industrie.

Wist je ...
... dat je je geheugen kunt verliezen of agressief kunt worden, of zelfs suïcidaal, als je je cholesterol te veel verlaagt?
... dat je, wanneer je tot het mannelijk geslacht behoort, impotent kunt worden wanneer je je cholesterol verlaagt?
... dat door lage cholesterol het risico toeneemt dat je kanker krijgt?
... dat oudere mensen met hoge cholesterol het langst leven?
... dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden?
... dat de cholesterolcampagne immense rijkdom creëert voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie?
... dat je de volgende bijwerkingen kunt krijgen als je cholesterolverlagende medicijnen slikt: je ziek voelen, spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en tientallen andere aandoeningen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten