zaterdag 19 november 2011

‘Lupineboon ideale grondstof voor vleesvervangers’

Vleesvervangers op basis van lupine zijn lekker, duurzaam én goed voor de gezondheid. De boon van de lupineplant is dan ook een ideale grondstof om onze voedingsmiddelen mee te verduurzamen. Dat zegt Rob van Haren, directeur van de innovatiealliantie Kiemkracht en hoogleraar Productinnovatie en Kennistransfer Agribusiness aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lupine is een inheemse plant die eenvoudig geteeld kan worden, zonder excessief gebruik van kunstmest en chemische middelen. Van Haren: ‘Een groot voordeel van lupine is dat de plant zijn eigen voedingsstof maakt door stikstof uit lucht om te zetten. Daardoor is er minder kunstmest nodig en wordt de CO2-emissie bij kunstmestproductie beperkt. Bovendien: als wij minder vlees eten en in plaats daarvan meer lupine-eiwitten direct tot ons nemen, worden ook in de veehouderij CO2-emissies vermeden. Dat is dubbel effectief en dus heel duurzaam.’

‘Lupineboon ideale grondstof voor vleesvervangers’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten