zaterdag 9 april 2011

Onderzoek Yoga reguleert hartritmestoornis

Uit onderzoek onder 49 patiënten van hoogleraar geneeskunde Dhanunjaya Lakkireddy aan de universiteit van Kansas Ziekenhuis, is gebleken dat als mensen lijden aan een onregelmatige hartslag, zij dit met yoga voor de helft kunnen verminderen.

Mensen die lijden aan een onregelmatige hartslag konden met dit onderzoek zien, hoe hun stoornis met de helft vermindert werd en dat enkel door op een juiste manier aan yoga te doen.

De patiënten ervoeren ook hun eigen en sociale welzijn door de yoga. Alle patiënten die aan het onderzoek mee hebben gedaan, hadden nog nooit iets met yoga gedaan.

De yoga interventie toonde aan dat de klachten van de patiënten die hieraan mee deden aanzienlijk verminderen met ongeveer 50%, vergeleken met de patiënten die hun eigen oefeningen deden.

De patiënten hielden zelf ook een rapport bij gedurende de testdagen, daaruit bleek dat de groep die aan de yoga deed ook nog eens een vermindering zagen in de depressie en angsten die zij hadden. Terwijl het fysiek functioneren, de algemene gezondheid, de vitaliteit, het sociaal functioneren en de geestelijke gezondheid hoger scoorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten