dinsdag 20 september 2011

Knoflook is een directe bloeddruk “verlager”?

Je bloeddruk verlagen hoeft tegenwoordig niet moeilijk meer te zijn. Medicijnen, supplementen en zelfs stress verminderende oefeningen kunnen je helpen om je bloeddruk te verlagen. Dit zijn echter wel “extra” handelingen in de dagelijkse leven waar je misschien niet op zit te wachten. Zijn er ook “makkelijkere” bloeddrukverlagers? Ik heb al wel eens vaker geschreven dat de kleintje aanpassingen de grootste verschillen maken. Zo kan het ook zijn met je hoge bloeddruk. Knoflook is een natuurlijk bloeddrukverlager en hieronder zal ik je uitleggen waarom dat zo is.

Knoflook VS Medicijnen
Misschien zal het je verbazen (mij althans wel) maar als we de werking van knoflook op de hoge bloeddruk vergelijken met het effect van bloeddruk verlagende medicijnen, zien we vrij weinig verschillen. Uit onderzoek is gebleken dat knoflook de systolische bloeddruk met 8 mmHg kan verlagen. Als we dit gaan vergelijken met de medicatie liggen de dalende bloeddruk waarden op hetzelfde niveau. Dit betekend niet dat je kan stoppen met de medicijnen en alleen maar knoflook moet gaan eten. Meer dan de helft van de mensen die medicijnen gebruiken, bereiken niet het gewenste resultaat.

Hieruit kan je concluderen dat het gebruik van medicijnen goed te combineren is met maaltijd met knoflook of knoflook supplementen.

Wat is er zo bijzonder aan knoflook?
Zo lang als knoflook al bestaat, is men al bewust van de “genezende werking” van knoflook. Naast het verlagen van de bloeddruk is knoflook ook goed voor andere doeleinden. Ook het LDL cholesterol gehalte zal dalen en het beschermt je tegen verschillende huid0infecties. Het is waar dat je na het eten van knoflook, een paar keer je tanden moet poetsen, maargoed wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch? Liever geen slechte adem? Dan kunnen supplementen de uitkomst bieden.

Niet alles over knoflook is ontdekt, dit komt omdat de samenstelling vrij ingewikkeld in elkaar zit. Vooral de zwavelhoudende aminozuren blijken het genezende effect te hebben. De belangrijkste hiervan is Aliine. Door knoflook te persen of pletten kan Aliine veranderen in allerlei andere stoffen zoals polysulfides, ajoenes en oligosulfides. Dit zijn allemaal werkzame stoffen die je lichaam goed kan gebruiken. Vaak is het probleem, dat mensen knoflook niet elke dag eten en daarom het effect hiervan niet merken. Dagelijks een beetje knoflook gebruiken in het avondeten is makkelijk gedaan en het heeft veel resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten