dinsdag 6 september 2011

Speltrecept: Gezonde broodversiering

Speltrecept: Gezonde broodversiering

Met dank aan de heer L. Hübner

Eigenlijk spreekt deze prachtige foto voor zichzelf…
Met deze ingrediënten, en uw standaard-broodbak-manier maakt u ook zulke heerlijke en fraai gezond versierde speltbroden.

Voor één brood hebt u nodig:
700 gr Biologisch Speltmeel
7 gr Instant- of 15 gr verse- Gist
14 gr Zout
35 gr Olijfolie
20 gr Honing
430 ml Water
en een handje speltvlokken voor bovenop.

Bevochtig de bovenzijde van de Speltvolkorenbollen- vóór de laatste narijs- met water en druk ze daarna in de Speltvlokken. Hierdoor krijg je dit knapperige eindresultaat.

De grove speltvlokken zijn gemaakt door het platwalsen van de hele speltkorrels, ze bevatten dus ALLES uit de hele korrel, en zijn daardoor ook heel gezond voor de werking van uw darmstelsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten