zondag 28 augustus 2011

De voordelen van geitenmelk

In het buitenland wordt het steeds populairder: geitenmelk. Met name in Azië is geitenmelk zeer populair. Maar wat maakt deze melksoort zo bijzonder?

Nederlanders drinken veel koemelk. Koemelk is in Nederland makkelijk verkrijgbaar en we zijn er aan gewend. De smaak is lekker, de prijs is goed, dus waarom zouden wij koemelk vervangen voor geitenmelk?

Klachten
Door sommige deskundigen wordt geitenmelk zelfs vergeleken met moedermelk. Geitenmelk bevat zoveel goede voedingsstoffen dat je het kunt vergelijken met moedermelk. Veel mensen die problemen hebben met koemelk kunnen vaak wel geitenmelk verdragen. Geitenmelk is lichter verteerbaar en zorgt voor minder maagdarmklachten. Het essentiële verschil tussen geitenmelk en koemelk is de samenstelling van het vet. Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren. Deze vetzuren zijn een snellere bron van energie en worden niet opgeslagen als lichaamsvet.

Toch zijn sommige deskundigen geen voorstander van geitenmelk. Volgens hen is geitenmelk geen goed alternatief voor mensen met een koemelkallergie. De kans dat deze mensen ook een allergische reactie krijgen van geitenmelk is zeer groot laten zij weten.

Anderen raden geitenmelk juist wel aan. Zij laten weten dat geitenmelk juist heel geschikt is voor mensen met klachten als koemelkallergie, astma, eczeem en darmklachten. Dit komt door de eiwitsamenstelling. Geitenmelk passeert de maag veel sneller (40 min.) dan koemelk (2,5 uur). Bovendien bevat geitenmelk 4 keer zoveel vitamine A en 2 keer zoveel vitamine D dan koemelk. Ook bevat geitenmelk weinig zout. En de smaak van geitenmelk? Bijna hetzelfde als die van koemelk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten