vrijdag 12 augustus 2011

Voor het goede doel

In het weekend van 24 en 25 september vieren duizenden yogadocenten in de wereld de Global Mala*, waarbij ze gratis lesgeven voor het goede doel.
Tienduizenden mensen doen in dat weekend tegelijkertijd aan yoga, wat een inspirerende, voelbare energie creëert! En de Bron centrum voor bewustwording doet mee. Onder begeleiding van yogadocente Mariëtte van Roij en andere docenten doen we op zaterdag 24 september van 11.00 tot 15.00 uur eenvoudige yogahoudingen, voor iedereen te volgen, op het Louis Jansenplein in Cuijk. Deze speciale les is gratis.
Verder is er een markt met een grote tombola, met mooie prijzen, kijk hier naar onze sponsoren. Yvonne van Oostrum zal optreden voor het goede doel.
De Global Mala van 2011 in Cuijk wordt opgedragen aan de Stichting Weeshuis Sri Lanka van Marja van Leeuwen. Plaatselijk contactpersoon in het land van Cuijk is Joke Stange. www.weeshuissrilanka.nl. Marja van Leeuwen is deze dag ook aanwezig in Cuijk. Je kunt als je dat wilt een donatie doen voor dit goede doel.
Neem een matje of handdoek mee, je hoeft je niet aan te melden en je mag iedereen die je kent meenemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

* Een mala is een heilige kralenketting die wordt gebruikt bij het mediteren. Voor Shiva Rea, de bedenkster van Global Mala staat de mala symbool voor het bidden om vrede en hoop. Vandaar dat ze dit beeld koos om yogi’s wereldwijd een symbolische cirkel om de aarde te laten vormen. Het doel is niet alleen geld inzamelen voor een goed doel, maar ook energie, bewustwording en betrokkenheid genereren.
 
Een droomwens
Met pensioen, zeeën van tijd. En dan? Naar het buitenland een droomwens vervullen? Iets met kinderen, je was tenslotte leerkracht.
Ontwikkelingswerk?
Dan in contact komen met de Stichting Weeshuis Sri Lanka en een enthousiaste initiator Marja van Leeuwen. Ervaren dat sponsorgeld ook echt terecht kan komen. Zelf een sponsoractie op touw zetten en met 2600 euro vier weken naar het weeshuis.
Daar helemaal verkocht zijn, 127 kinderen, bruine snoetjes, witte tandjes, lachende bekjes. Wat geeft het een voldoening om voor deze wees-, halfwees-, verlaten-, misbruikte kinderen wat te kunnen betekenen.
Te ervaren hoe goed de organisatie draait na 6 jaar, met zelf supporting, aangestuurd door ’t bestuur, half Nederlands half Sri Lankaans, met Nederlands sponsorgeld en controle op de besteding.

Daar liep ik dan met mijn euro’s op zak en waar besteed ik het aan? Een breedbeeld TV? Als ik zie dat 50 kinderen voor een 63 cm TV zitten. Welnee, ze hebben toch een TV? Na nog wat van deze ‘westerse’ voorstellen werd besloten voor alle kinderen nieuwe kleren, schoenen en schoolschriften te kopen.

Een veilige basis, naar school kunnen, het geluk en de toekomst voor deze kinderen hangt af van het voortbestaan van het weeshuis. Wij zijn dan ook erg blij met het initiatief van ‘de Bron’ om de opbrengst van de Global Mala dag te doneren aan het weeshuis.

Ik hoop dat het in alle opzichten een fantastische dag gaat worden.
Een warme groet ,

Joke Stange Cuijk
Ambassadeur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten