woensdag 31 augustus 2011

Waarschuwing: personen die zich voordoen als pensioenfondsmedewerker


Er blijken momenteel personen of bedrijven actief te zijn, die deelnemers telefonisch benaderen en zich daarbij voordoen als medewerker van een pensioenfonds, of zeggen te bellen namens een pensioenfonds. Ze vertellen bijvoorbeeld dat de deelnemer te weinig pensioen opbouwt en dat ze dat graag willen rechtzetten. Ze beschikken vaak over enkele persoonlijke gegevens en proberen daar vertrouwen mee te winnen.

Wellicht heeft uw pensioenfonds signalen ontvangen dat de naam van uw fonds ook op deze wijze wordt misbruikt?

Wat u in dat geval kunt doen:
- Instrueer medewerkers van uw pensioenfonds om goed door te vragen wanneer een deelnemer aangeeft zogenaamd eerder te zijn gebeld door uw fonds.
- Vraag uw deelnemers of het mogelijk is het telefoonnummer of de naam van de organisatie waarvoor de beller zegt te werken te achterhalen.
- Schrijf de betreffende organisatie een brief met het dringende verzoek te stoppen met het op deze wijze benaderen van uw deelnemers. Stuur een afschrift van deze brief naar de AFM.
- Geef signalen door aan de Pensioenfederatie via info@pensioenfederatie.nl. Ook indien u geen gegevens heeft kunnen achterhalen, willen we dit graag van u horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten