zaterdag 27 augustus 2011

GMO-gewassen Europa binnen via de achterdeur!




Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je 'eigenaar' zijn van 'voedselzaden'..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen!

Genetisch gemodificeerd voedsel is binnenkort vrij te koop door heel Europa, als gevolg van de diplomatieke druk die de VS op Europa heeft gelegd. Hierdoor is het democratische stemproces overgeslagen en vindt één van de meeste fundamentele wijzigingen plaats in ons voedselaanbod. Diplomaten van de VS werken samen met Spaanse overheidsfunctionarissen om GMO-zaden geaccepteerd te krijgen voor boerenbedrijven door heel Europa. Zónder dat dit vertelt wordt/is aan de Europarlementariërs..!

De Spaanse delegatie in het Europarlement heeft reeds besloten om dóór de ‘bureaucratie van de Europese Commissie te breken’ en de VS te helpen met een achterdeurconstructie, die het mogelijk maakt, dat de GMO-zaden door Europa worden verspreid.De uiterst omstreden Euro-commissaris John Dalli lijkt voor het karretje gespannen te zijn van VS-diplomaten.

Het is te danken aan Wikileaks, dat Europa van deze strategie op de hoogte werd gebracht, afeglopen December, toen het een staple geheime diplomatieke post publiceerde op haar website. Het was het Spaanse Europarlementslid Raul i Rauda die in schriftelijke vragen aan de Europese Commissie, de commissarissen ondervroeg over deze ondemocratische manier van opereren op dit terrein.

Het ongelooflijke antwoord kwam van commissaris John Dalli, van gezondheids- en consumentenpolitiek, die weigerde een direct antwoord te geven op de vragen van Rauda, omdat de informatie ‘te commercieel gevoelig’ lag..! En hij gaat verder met de opmerking dat inmiddels ook de Europese Voedselveiligheids-commissie geconcludeerd heeft, dat er ‘geen onacceptabele risico’s verbonden zijn aan GMO-agrarische producten op de publieke gezondheid’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten