vrijdag 24 juni 2011

KOM IN ACTIE, DOE IETS!

KOM IN ACTIE, DOE IETS!
De wereld zoals wij die kennen is het resultaat van wat wij er met z'n allen van maken. Mee eens?
Wat hébben we er eigenlijk van gemaakt? Opmerkelijk is dat het antwoord voor iedereen anders is. Met een sombere vooruitblik, zal de wereld zich somber aan je voordoen. Zie je het mooi, dan toont de wereld zich mooi en heb je een geordende of juist chaotische blik, dan zal de wereld zich geordend of chaotisch aan je voor-doen. De wereld, het leven, weerspiegelt altijd precies wat jij denkt, voelt, beleeft en ziet. 

Jíj bepaalt dus jouw wereld. "Ja, dat liedje ken ik nu wel", denk je misschien. Toch wil ik graag nog een volgende stap met je nemen. Het gaat om jouw aandeel in het grote gebeuren van de wereld. De manier waarop jij je leven beleeft, de toon van waaruit je denkt, je gedachten, boosheid, vrolijkheid, angst, liefde, zijn jouw bijdrage aan het geheel van de wereld, aan je medemensen. Veel meer dan je misschien in de gaten hebt. Kun je nu inzien dat jij mede bepaalt hoe de wereld er aan toe is? Alles wat jij uitstuurt heeft z’n weerspiegeling!

Besef je ook dat dit een geweldige mogelijkheid biedt? Ook een verantwoordelijkheid. Omdat het er momenteel in de wereld nogal turbulent aan toegaat en veel mensen het somber inzien, is dit een belangrijk moment om in beweging te komen. Hier is je kans, NU. Pak jezelf aan, wees je bewust van je denken, je doen en je spreken. Wees je in positieve zin bewust van jezelf. Kom in actie. Doe iets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten