donderdag 7 juli 2011

Bestrijd je allergieën en word gelukkiger

Er is een verband ontdekt tussen stressniveau, humeur, depressie en de graad van symptomen bij allergieën. Daarom enkele tips om een snotneus en tranende ogen dit pollenseizoen te beperken en zo je humeur ook een boost te geven. Wanneer je last hebt van allergieën, dan lijdt je slaap hieronder, ben je overdag suf en minder alert. Dit in combinatie met een snot- of verstopte neus maakt dat dit ook je humeur treft. Uit onderzoek bleek namelijk al dat dit slecht is voor je liefdesleven, je voelt je minder in de stemming. Ook je uiterlijk heeft er last van: je ogen zijn gezwollen en je hebt een lopende neus, niet meteen sexy. Uit onderzoek blijkt mensen allergisch aan ambrosia erg moe zijn en met humeurswisselingen kampen.

- Minder stress: Probeer yoga, meditatie en dagelijkse lichaamsbeweging om de productie van endorfine, een gelukshormoon, te stimuleren. Doordat dit ook goed is voor je gezondheid kan dit maken dat je je symptomen beter kunt controleren.

- Plan op voorhand: Volg het weerbericht om te voorspellen wat je kunt verwachten als je naar buiten gaat. Let zeker op bij zonnige, warme, winderige dagen, dan zitten er het meeste pollen in de lucht. - Goed wassen: Als je buiten was tijdens een pollenrijke dag, was dan je haar met shampoo en verander van kledij voor je de slaapkamer betreedt. Zo 'besmet' je je lakens alvast niet, waardoor je beter gaat slapen. Gel en andere haaproducten kunnen als een pollenmagneet werken. (ep)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten