maandag 18 juli 2011

Meer complimentjes? Zo pak je dat aan

Je ontmoet de man van je leven: aantrekkelijk, zachtaardig, slim, ... En toch: je zou het leuk vinden mocht hij jou af en toe ook eens een complimentje geven. Met deze tips krijg je hem precies waar je hem hebben wil zonder van hem een vervelende slijmbal te maken. Dump verwijten
Iedereen vist wel eens naar complimentjes. Ze krikken je zelfvertrouwen op en je humeur krijgt een instant opkikker. Het is soms nogal verleidelijk om je geliefde een stille hint te geven. "Het is al een hele tijd geleden dat je me zei hoe mooi je me vindt." is dan ook snel gezegd. Niet doen! Mannen krijgen hierdoor de indruk dat je onzeker bent. Bovendien zullen ze zich met hand en tand proberen te verdedigen omdat ze denken dat ze iets fout hebben gedaan. Dat heeft een averechts effect: in plaats van een ego-boost zit je opeens opgescheept met een slechtgezinde partner.

Daag hem uit
Als je precies weet waar en van wie je regelmatig complimentjes krijgt, dan kan je dat perfect uitspelen zonder dat je partner jouw plannetje in de smiezen heeft. Breng manlief mee naar de winkel waar de groentenboer jou keer op keer een complimentje geeft over je prachtige glimlach of neem hem mee naar de fitnessclub waar de trainers erg onder de indruk zijn van je doorzettingsvermogen. Mannen zijn concurrentiebeesten. Dat betekent dat wanneer hij merkt dat iemand jou doet blozen, hij net zo hard zijn best zal doen om hetzelfde te doen.

Doe hetzelfde
Zet zijn goede eigenschappen in de verf en krijg er lieve woordjes voor in de plaats. Mannen zijn sneller geneigd om complimentjes te geven wanneer hun partner dat ook doet. Vertel hem dat je onder de indruk bent van zijn gaming skills, dat je dol bent op zijn strak kontje of prijs hem om zijn zachtaardigheid. Wanneer hij jou een complimentje teruggeeft, bedank hem dan met een innige zoen of een lief woordje. Dat motiveert hem om jou ook in de toekomst af en toe een pluim te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten