zondag 17 juli 2011

Mediums en Paragnosten: wat is de meerwaarde?

Sinds een aantal jaar is de wereld van mediums en paragnosten vrij commercieel geworden. Binnen een paar seconden kun je een gesprek aanknopen met een ‘expert’ via 0900-nummers, sms of chat. Verleidelijk, maar wat is de meerwaarde?

Er zijn mensen die de drang hebben om contact op te nemen met een medium of paragnost wanneer het gaat om grote veranderingen, keuzes of vraagstukken in hun leven. Anderen raadplegen hen bij wijze van ‘periodieke update’ om nieuwe inzichten te verkrijgen. Naar mijn mening is het daadwerkelijke nut van een ’spiritueel consult’ heel persoonlijk. Het hangt volledig af van wat je wilt weten en wat voor waarde je hecht aan de boodschappen van mediums en paragnosten.
Het verschil tussen mediums en paragnosten

Op basis van wat je wilt weten kun je alvast een keuze maken tussen een medium of een paragnost. Want wat is het verschil?
Een paragnost beschikt naast een goed ontwikkelde intuïtie over een of meerdere van deze ‘vermogens’: helderzien, heldervoelen, helderweten, helderhoren, helderruiken. Een paragnost kan contact maken met jouw energie.
Een medium beschikt naast een goed ontwikkelde intuïtie en naast één of meerdere van de genoemde ‘vermogens’ ook over het vermogen contact te maken met de energie van overledenen.

Kortom: een paragnost is dus niet in staat contact te maken met ‘fysiek overledenen’. Een medium kan dit wel.

Wat is de meerwaarde van een medium?

Als je een dierbare bent verloren en je wilt in je rouwproces graag nog contact hebben met deze dierbaren, dan kan een medium je een boodschap geven. Binnen het rouwproces kan dit troost en geruststelling bieden. Daarnaast kunnen mediums inzicht bieden in het leven na de dood. Een goed medium levert ‘bewijzen’, waardoor je zeker weet dat de boodschap van jouw dierbaren afkomstig is.

Neem je contact op met een medium, zorg dan in elk geval dat je open het gesprek in gaat. Een medium kan niet garanderen dat een specifiek persoon ‘doorkomt’. Wat goede mediums wel kunnen, is bewijzen leveren in de vorm van specifieke informatie die ze niet hadden kunnen weten. Nadat deze bewijzen zijn geleverd, volgt een boodschap. De boodschap – altijd een interpretatie van de ontvangen informatie – kan van troostende of geruststellende aard zijn, of betekenis hebben voor een actuele situatie in je leven.

Wat is de meerwaarde van een paragnost?

Paragnosten geven je voornamelijk informatie over blokkades, talenten en de toekomst zoals jij die op dit moment creëert. Hier haal je vervolgens de informatie uit die voor jou relevant is en waar je ‘iets mee kunt’. Een goede paragnost voorspelt niet je toekomst, omdat dit zou suggereren dat je geen keuze hebt. Wel kan hij of zij inzicht geven over hoe jij momenteel je toekomst aan het creëren bent. Ook al geloven sommige mensen dat de toekomst vast ligt, je blijft altijd verantwoordelijk voor de keuzes die je in het heden maakt. Paragnosten kunnen je wel coachen en adviseren (doe dit, verander dat, probeer dit) bij het maken van keuzes. Paragnosten worden naast persoonlijke consulten steeds vaker ingeschakeld voor paranormaal onderzoek, politieonderzoek of voor het vinden van verloren voorwerpen. Ben je je telefoon kwijt? Bel dan…

Wat mag een medium of paragnost je niet vertellen?

In Nederland is helaas nog geen wetgeving voor mediums en paragnosten, behalve dat het geven van medische adviezen uit den boze is. In Engeland is men veel strenger en zijn er wel wetten. Hierin staat bijvoorbeeld dat een medium of paragnost niet mag:
vertellen dat iemand dood gaat
vertellen dat iemand die ziek is beter wordt
vertellen dat iemand van baan gaat veranderen
vertellen dat jij je partner gaat verlaten
vertellen dat je partner jou gaat verlaten
vertellen dat je gaat verhuizen

Daarnaast geldt nog een aantal wetten om te voorkomen dat misbruik wordt gemaakt van ‘de consument’. Deze wetten zijn eigenlijk ook in Nederland nodig, want het aantal mensen dat uit pure commerciële overweging ‘in het vak zit’ groeit. Ga maar na: in Nederland mag iedereen zich medium of paragnost noemen. Daarom is het belangrijk om enigszins terughoudend te blijven. Hierdoor geef je niet elk willekeurig medium of paragnost autoriteit en blijft je filter voor de informatie die wordt gegeven scherp. Jij bepaalt welke informatie relevant voor je is. Tot slot

Hoewel mediums en paragnosten op sommige momenten in je leven een meerwaarde kunnen zijn, is het gezond te merken dat de drang naar ‘consulten’ niet heel groot is. Sommige mensen raadplegen voor elk wissewasje een medium en dat kan niet de bedoeling zijn. Vergeet niet zelf op zoek te gaan naar wat er is en wat je tegenhoudt in zaken.

Vergeet ook niet dat wetenschappelijk bewijs voor leven na de dood en daarmee de vermogens van mediums nooit geleverd kan worden. Ga af op je eigen ervaring en overtuigingen. Uiteindelijk bepaalt jouw geloof de waarde van de boodschappen die mediums en paragnosten je geven.

http://spiritueel.com/mediumschap/mediums-en-paragnosten/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten