dinsdag 19 juli 2011

Fruit heet nu Superfruit

Innovaties met superfruit nemen met 10% toe 

Marktonderzoekbureau Innova Market Insights constateerde 10% meer introducties van producten met fruit dat een zeer hoge hoeveelheid gezonde antioxidanten bevat. Dat 'superfruit' omvat blauwe bessen, frambozen, granaatappel en een aantal hele nieuwe soorten zoals acai, goji en andere bessen. Het bureau vergeleek de periode mei 2010-mei 2011 met het voorgaande jaar.

Door het groeiende bewustzijn van consumenten over hun gezondheid komen er opeens nieuwe of juist lang vergeten fruitsoorten in de belangstelling. Bijna 40% van de nieuwe toepassingen betroffen frisdranken, vooral fruitsappen en wellness drankjes. Maar ook de fabrikanten van snoep, zuivel, groenten en fruitproducten en toetjes gebruiken steeds meer superfruit.

Wat betreft de fruitsoorten is granaatappel het meest populair, die komt voor in 40% van de productintroductie in afgelopen jaar. Bessen zoals acai, goji, blauwe bes en anderen zijn in opkomst. In de Verenigde Staten is er veel belangstelling voor granaatappel, gevolgd door blauwe bes en acerola. In Groot-Brittannië worden veel cranberries, blauwe bessen en acai verwerkt en in Duitsland is er groeiende interesse in duindoornbessen. Voor komende jaren wordt ook veel verwacht van de maqui bes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten