zaterdag 30 juli 2011

Weeshuis Sri Lanka


Naar www.weeshuissrilanka.nl

Read this newsletter in English at
our website
Lieve vrienden van Somawathi Home,
In het Somawathi Home wonen inmiddels 128 kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 15 jaar. Allen onder volledig voogdijschap van de Trust en dit betekent dat we nog heel veel jaren te gaan hebben voordat de jongste telg op eigen benen gaat staan ! Ons doel is om de kinderen te laten opgroeien in hun eigen cultuur, onder verantwoording van een deskundig team lokale medewerk(st)ers, zodat zij straks als volwaardig staatsburger kunnen deelnemen aan de maatschappij.
De kinderen in het Somawathi Home worden niet aangeboden voor adoptie in het buitenland. Wel komt het voor dat een ouder kan aantonen voor het eigen kind te kunnen zorgen. Dan wordt na grondig onderzoek door de rechter bepaald of de voogdijschap wordt overgedragen. In de periode 2005-2010 zijn 31 kinderen teruggekeerd naar familieleden en zijn 2 kinderen elders geplaatst.
In het Somawathi Home
Eind juni is onze penningmeester Saskia Pahud met haar gezin op vakantie geweest in Sri Lanka. Ruim 2 weken hebben zij doorgebracht in en rond het Somawathi Home en daarmee de kinderen weer een geweldige tijd bezorgd. Saskia heeft veel kunnen bespreken met de Trust en het management.
Nieuwsbrief 29 juli 2011
Happy Birthday
Van een grote groep kinderen is geen geboortebewijs dus ook geen geboortedatum bekend. Traditie is om op 30 juni de verjaardagen van de jongens te vieren en op 1 juli die van de meisjes. Groot feest! 's Ochtends zwemfestijn in zee en 's middags mochten alle kinderen een rondje varen op het Koggala meer ! Voor de veiligheid droegen de kleintjes zwemvleugeltjes ...Ter afsluiting spaghetti Bolognese en voor de vegetariërs een heerlijke groente pasta! Een heerlijke dag!
   
nwsbrf20110729_2
Eigen kleding kopen
Van Hockeyclub Amsterdam ontvingen de jongens allemaal een shirt, en met de grote meisjes is een bezoek aan Galle gebracht om daar in Main Street een eigen shirt uit te kiezen. De winkel deed goede zaken en Sri Devi en Vimukthi hebben geholpen met uitkiezen. Zoals bij alle meisjes nam dit proces heel wat tijd in beslag! Wel weer heel leerzaam om de waarde van geld te leren kennen.
 
nwsbrf20110729_3
Ranjith leert voor lasser
Ranjith is 14 jaar en gaat, omdat hij zoveel moeite heeft met leren en een grote leerachterstand heeft, niet meer naar school. Ranjith zal een vak moeten leren om later op eigen benen te kunnen staan. Zo heeft hij een half jaar stage gelopen bij een kleermaker en nu loopt hij stage bij de lokale lasser. Ranjith vindt dit werk veel leuker en vol trots laat hij het hek zien waar hij en zijn baas momenteel aan werken!
nwsbrf20110729_4
Kasuni leidt bezoekers rond
Kasuni zit inmiddels in Grade 10 en doet het erg goed op school. Zij spreekt inmiddels goed Engels en geeft zo nu en dan rondleidingen aan buitenlanders die het Somawathi bezoeken. Nu het vakantietijd is in Europa bezoeken veel bestaande en aspirant donateurs het Somawathi Home en vol trots toont Kasuni het kinderdorp. En wij zijn heel trots op Kasuni!
nwsbrf20110729_5
Examentijd
In augustus hebben de kinderen allemaal een maand vakantie en zijn de scholen in Sri Lanka gesloten. Voor veel kinderen is het nu een drukke tijd vanwege de vele toetsen en examens die worden afgenomen. Op de foto ziet u hoe de kinderen zich voorbereiden op de Engelse taal toets.

Andere wetenswaardigheden rond het Somawathi Home
nwsbrf20110729_6
Vorige week ontvingen wij bericht dat mevrouw Saparamadu een hartinfarct heeft gehad. In het ziekenhuis in Colombo is zij behandeld en iseen defibrillator geplaatst om haar hartslag te reguleren. In het Somawathi Home is een Perith opgedragen om haar herstel te bevorderen. Na een week opname is zij weer thuis en plant zij alweer een volgend bezoek aan het Somawathi Home. Wij hopen dat mevrouw Saparamadu nog een mooi en lang leven heeft.

bullet7x7
De bekendmaking van de uitslag van de verkiezing ‘Beste Kindertehuis van Sri Lanka’ gaat plaatsvinden in oktober tijdens de manifestatie ‘Word Children Day’.
bullet7x7
Door Anura Saparamadu is een e-learning programma ontwikkeld waarbij de kinderen via de computer zich kunnen trainen om vanuit het Singalees de Engelse taal machtig te worden.
bullet7x7
De komende weken zullen een aantal vrijwilligers, waaronder een aantal leden van de HDM Youth Academy, het Somawathi Home bezoeken om sport- en spelactiviteiten met de kinderen te komen doen gedurende de vakantiemaand augustus.
bullet7x7
Nu de bouw en de inrichting is gerealiseerd is er nauwelijks werk meer voor vrijwilligers en zullen wij deze activiteit stoppen. Wel is er met regelmaat behoefte aan bepaalde expertise in overleg met het bestuur en het lokale management. Voor meer informatie klik hier.

Nieuws van de keukentafel en mooie opstekers

nwsbrf20110729_7
Op 4 mei jl. hebben wij ons Jaarverslag 2010 gepubliceerd.Niet geheel zonder trots hebben wij het jaar afgesloten met slechts 2,9% overheadkosten en weer heel veel doelstellingen kunnen realiseren. Zowel Deloitte Nederland als Deloitte Associate SJMS in Colombogaven hun accountsverklaring en de Raad van Toezicht toont zich weer uiterst tevreden met het behaalde resultaat en de transparante weergave. Ook dit jaar hopen we weer mee te dingen naar de Transparant Prijs 2011. Klik hier om het Jaarverslag te bekijken.
nwsbrf20110729_8
Met de advertentiecampagne 'Wijn of Water' - belangeloos gemaakt door ontwerpbureau DUS - dingt de Stichting mee naar de NRC Charity Awards. Wanneer u uw stem uitbrengt maakt u kans op een IPad2 en wij maken kans op een gratis geplaatste advertentiecampagne in het NRC.
Stemt u mee?

bullet7x7
De afgelopen weken hebben wij weer nieuwe donateurs geworven die gaan deelnemen aan het financieel adoptieplan Bedje, bordje, bekertje. Dank voor uw vertrouwen !

bullet7x7
Ook hebben wij twee nieuwe machtigingen voor een periodieke schenking ontvangen. Notariskantoor Ellen & Lentze heeft de aktes al gepasseerd. Misschien ook een tip voor u: u verbindt zich voor vijf jaar voor een vast bedrag en uw donatie is volledig aftrekbaar.Klik hier voor meer informatie.

bullet7x7
nwsbrf20110729_9De afscheidsreceptie van de heer Frank Mesrits, schoolhoofd van de Meander in Amersfoort, bracht al ruim € 1.500,- aan giften. Nu organiseerden de leerlingen ook nog een sponsorloop ! Onze ambassadeur mevrouw Joke Stange was aanwezig en nam een cheque in ontvangst van maar liefst €.9.426,-.
Een geweldige bijdrage en wij zijn de Meander, de leerlingen, de ouderraad en de heer Mestrits enorm dankbaar voor deze waardevolle bijdrage.

bullet7x7
Mevrouw Renate Simons gaat deze zomer met haar man en kinderen naar Sri Lanka op vakantie. Voor de familie een reden om een actie op touw te zetten en fondsen te werven. Een geweldig mooi initiatief en weontvingen maar liefst € 3000,- te besteden aan sportschoenen en sportkleding.

bullet7x7
Op 18 juni is de heer Jos Raafs – de professionele fotograaf ! – in het huwelijk getreden met zijn lieve Monica. Op de huwelijksaankondiging stond de vermelding: in plaats van cadeaus, graag een gift aan onze stichting. Jos en Monica ontvingen ruim € 2.000,- en zijn op huwelijksreis naar het Somawathi Home. Veel geluk jullie en bedankt bruiloftsgasten !

bullet7x7
Van CBS Op Dreef Bruinisse ontvingen wij de waardevolle bijdrage van € 1.500,-. Een fantastische bijdrage, waar we enorm blij mee zijn !

bullet7x7
Van de Openbare Basisschool De Akker in Purmerend nam bestuurslid Petra Brand een donatie van ruim € 1.100,- in ontvangst. Dit naar aanleiding van een grote actie in de vorm van een sponsorloop die De Akker hield voor onze stichting en Zeehondencrèche Pieterburen. Dank!!

bullet7x7
Van de heer en mevrouw Bor uit Amersfoort ontvingen wij € 255,- met de vermelding ‘feest’.Wij hopen dat u een geweldig feest had en wij zijn er heel blij mee !

Prachtige opstekers allemaal en het doet ons goed dat er nog zoveel mensen zijn die met ons meedenken en zich realiseren hoe belangrijk de continuïteit is van het Somawathi Home.
nwsbrf20110729_10
Assistentie gevraagd !
Bent u bekend met het Joomlacontent management systeemen wilt u ons helpen met het monitoren van de website en de opmaak en verzending van de nieuwsbrieven ? Wij zoeken een professional die ons wil assisteren. Vergoeden kunnen we niets, maar de voldoening is niet in geld uit te drukken …… !
nwsbrf20110729_11
Lieve mensen, wij zijn u dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen. Uw mailtjes, uw waardevolle bijdragenen uw support geven ons iedere dag weer enorm veel energie en de kracht om door te gaan. En we gaan door, want de jongste peuter is amper 3 jaar en nog heel wat jaren afhankelijk van u en van ons.
Wij wensen u een zonnige zomer !
Hartelijke groet namens het team aan de keukentafel,
Marja van Leeuwen
Bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen?
Adoptieplan
Notariële schenking
Duimen
Sponsorproposities
Webshop
Wenst u onze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om af te melden.
Wenst u de nieuwsbrief op een ander adres te ontvangen? Op onze website kunt u
uw nieuwe adres aanmelden. Vergeet a.u.b. niet uw oude adres af te melden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten