donderdag 21 juli 2011

Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten

Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten

Kook vooral vers voor je kids, dan zullen ze later een struk gezonder eten. Want baby’s die vers bereide papjes en maaltijden krijgen, zullen gemakkelijker fruit en groenten eten als ze ouder worden. Baby’s die met huisgemaakte papjes worden grootgebracht, ontwikkelen een smaak voor wat goed is voor hen tegen de leeftijd van zeven jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Britse wetenschappers.

Kokkerelen dus! Onderzoekers van de Universiteiten van Leicester, Bristol en Birmingham bestudeerden de gegevens van 7.866 moeders van kinderen die werden geboren in 1991 en 1992. Daaruit bleek dat jongeren die als baby op regelmatige basis verse groenten en fruit kregen voorgeschoteld, op de leeftijd van zeven jaar gemakkelijker grotere hoeveelheden fruit en groenten aten dan zij die minder vaak vers voedsel te zien kregen.

Bij kinderen die vooral voorverpakte papjes te eten kregen, werden die positieve effecten niet vastgesteld. Dokter helen Coulthard stelt dat moeders hun kind dagelijks een verse maaltijd zouden moeten voorschotelen. “Het soort voedsel dat jonge kinderen eten wordt steeds zorgwekkender”, vindt ze. “Kinderen blijken de aanbevolen hoeveelheden fruit en groenten niet meer te halen. Voorverpakt babyvoedsel heeft vaak een soortgelijke smaak en structuur, terwijl huisgemaakte papjes zullen variëren naargelang het fruit of de groenten die werden gebruikt. Deze variatie verbreedt het smaakpalet van jonge kinderen, waardoor ze ook op latere leeftijd een breder gamma aan voedsel zullen weten te smaken”, concludeert Coulthard nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten