woensdag 20 juli 2011

Zwart is het nieuwe groen...als het over thee gaat

De mythe dat groene thee gezonder is dan om het even welke andere theesoort, wordt door een recent onderzoek doorprikt. Onderzoekers menen nu dat een 'gewoon' kopje thee even goed is voor onze gezondheid. Een Brits rapport stelt dat wie dure groene thee aankoopt omdat het 'goed is voor de gezondheid', geld verspilt. Een reguliere 'zwarte' kop thee met een wolkje melk zou even goed zijn voor het hart en de bloedsomloop.

Thee is goed voor elk
Het rapport werd opgesteld door een adviescommissie uit de Britse thee-industrie zelf. Zij vergeleken de gunstige effecten van groene en reguliere thee.

Dokter Carrie Ruxton is voedingsdeskundige en meent dat zwarte thee, net als de groene variant, het risico op kanker, beroertes, diabetes en tandziektes kan verminderen. "Studies die de beide theesoorten bestudeerden, bevestigen verbeteringen in de bloedsomloop", concludeert zij.

Zowel groene als zwarte thee stammen af van dezelfde plant en bevatten gelijkaardige bestanddelen. In 2001 wees een soortgelijke studie nog aan dat het risico op een hartaanval met 11 procent lager lag bij personen die elke dag drie kopjes thee dronken. Thee is goed voor elk en het maakt bijgevolg niet uit welke kleur het warme drankje heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten