vrijdag 22 juli 2011

Hé, ga je nu eindelijk positief denken!

Er hangt sommigen van ons een ongezond leven boven het hoofd... tenminste als we niet snel stoppen met negatief zijn! Uit onderzoek van de Northwestern University blijkt namelijk dat positievere tieners, gezondere volwassenen zijn. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in het Journal of the Adolescent Health.

Het blijkt namelijk dat positieve tieners minder snel grijpen naar drugs, sigaretten of een ongezonde manier van eten....

In wezen best logisch, want hoe positiever je bent, hoe minder je nare of negatieve gevoelens wilt onderdrukken of ontvluchten met drugs, drank of ander ongezond gedrag, bijvoorbeeld eetgestoord gedrag.

"Ons onderzoek laat zien dat het promoten en voeden van een positief welbevinden bij pubers, invloed heeft op de gezondheid. Ook later in het leven.", zegt hoofdonderzoeker Lindsay Till Hoyt. "Bij positief welbevinden gaat het om meer dan alleen de afwezigheid van een depressie."

Het onderzoek werd gedaan met gegevens van meer dan tienduizend jongeren. Volgens de hoofdonderzoeker zou de focus daarom ook meer moeten komen te liggen op positief welbevinden: "Op de korte termijn leidt dit vaak tot minder gedragsproblemen en betere prestaties op school, maar op de lange termijn komt het vooral de gezondheid ten goede."

Probeer eens te letten op hoe positief/ negatief jouw gedachtes over jezelf en de wereld om je heen zijn... Ga met een lach door het leven, straal het uit en je krijgt het vast en zeker weer retour.
Misschien lukt het je er een kleine verandering in aanbrengen, alleen al door jezelf er meer bewust van te worden..... Het kan, zoals je leest, veel invloed hebben op je gedrag nu en gezondheid later!

Een cursus bij centrum de Bron kan je hierbij helpen om duidelijk te krijgen waar nu eigenlijk je probleem zit verborgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten